Nemzetek konyháiból válogatva

Magyarországon sajnos kevés lehetõség nyílik eredeti mexikói és indiai ízek megkóstolására, fõként a speciális fûszerek hiánya miatt. Mindkét konyha ízvilága igen gazdag és változatos.

Illatos, csípõs, gazdag, színes... Talán ez az ember elsõ benyomása a mexikói konyháról. Sokszínû zöldségek használatával, gazdag fûszerezéssel csempészünk egy kis mexikói érzést az üzletek polcaira. A péksütemény tésztája friss kukoricaliszt és búzaliszt keverékébõl készül. A kukoricaliszttõl szép sárga színû, és kellemesen édeskés ízû a tészta. A töltelék pedig darált disznóhús, hagymán és fokhagymán megpárolva, majd kukorica és bab hozzáforgatva, kiegészítve egy jó adag igen csípõs chilivel és mexikói fûszerekkel. A mexikói konyha legkedveltebb fûszere a chili. Érdemes kipróbálni, minden falatban érezni lehet a különleges mexikói fûszereket.
Mexikói chilis babos töltött párna fotó ( kompozíció)
 
Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy az indiai konyha egyenlõ a curryvel. Rengeteg, kb. 25 fûszert használnak, melyek speciális ízeket adnak az ételeknek. Indiai ízvilágú termékünkkel szeretnénk a mesés Keletet az üzletek polcaira varázsolni. Speciális joghurtos indiai tészta az alapja, melybe currys csirkét töltöttünk. A finoman fûszerezett, tejszínes, kókusztejes pácban érlelt csirke igazán omlós, szaftos. A termék megalkotásánál nagy figyelmet fordítottunk arra, hogy a különféle színek, aromák, illatok, ízek harmonizáljanak egymással.
Indiai currys csirkés töltött párna fotó ( kompozíció)
 
Más nemzetek konyháihoz hasonlóan a magyar konyha egyediségét a többféle alapanyag és a jellegzetes fûszerezés határozza meg. A magyar ételek leggyakoribb alapanyagai: fûszerpaprika, tejföl, paradicsom, paprika, hagyma, sertéshús, sertészsír, kolbászok, szalámik, sonkafélék és szalonnák. Ezek egy részét alapul véve készítettük el a magyaros töltött párnát. Az õrölt köménnyel fûszerezett kenyértésztát töltöttük meg a magyaros fûszerezésû lecsós alapú darált sertéshússal, melybe még egy kevés darált füstölt kolbászt is csempésztünk.

Magyaros töltött párna