Pályázatok

 


Kedvezményezett neve: Első Magyar Pékpont-rendszer Kft.
Projekt helyszín: Dunaföldvár
Támogatás összege: 356,70 M Ft
Támogatás mértéke: 50%
Projekt tartalma: készre sütött gyorsfagyasztott diabétesz termékek előállítására alkalmas komplett sütőipari technológiai sor kerül beszerzésre, valamint annak biztonságos működéséhez az üzem elektromos hálózatának bővítése
Projekt befejezésének dátuma: 2017. 03.31.
Projekt azonosítója: GINOP-1.2.1-15-2015-00260
 
 
Projekt leírás:
 
Az Első Magyar Pékpont-rendszer Kft. 1997. óta sütőipari termékek (kenyér, friss pékáru, és ezen belül a készre sütött, gyorsfagyasztott finompékáruk és prémium kenyerek széles választékának) előállításával és kereskedelmével foglalkozik, mely profilja azóta változatlan.
A beruházással egy különleges technológiát igénylő, komplett sütőipari technológiai sor került beüzemelésre, amellyel az üzem alkalmassá válik készre sütött gyorsfagyasztott diabétesz kenyértermékek, finompékáruk, valamint pite termékek előállítására. Ezen felül az ingatlanon villamossági-bővítési munkálatok is a projekt részét képezték a komplett sütőipari technológiai sor biztonságos és hatékony kialakítása és működtetése céljából.
 
A projekt segítségével dietetikai szempontból speciális sütőipari termékek gyártását végezzük, mely a magyar cukorbeteg emberek számára biztosít optimális megoldást a mindennapokban, megfizethető áron.


Kedvezményezett neve: Első Magyar Pékpont-rendszer Kft.
Projekt címe: Eszközbeszerzés sütőipari kapacitás növelésére
Támogatás összege: 6, 41 M Ft
Támogatás mértéke: 50%
Projekt tartalma: 1 db Mondial 42 CO típusú, gázüzemű, négyszintes, két vetőhelyes 10,2 m2 sütőfelületű vezérléssel, páraelszívóval felszerelt etázskemence beszerzése.
Projekt tervezett befejezése: 2016.01.15
Projekt azonosítója: GINOP-1.2.2-15-2015-00737


"A KMOP 1.2.1-09/A-2009-0402 sz. projekt az Európai Unió uniós társfinanszírozásával, a MAG - Magyar Gazdaságfejlesztési központ Zrt. közreműködésével valósult meg."

Magyarország megújul

Azonosító: KMOP 1.2.1-09/A-2009-0402
Projekt neve: Sütőipari technológiai fejlesztés

Projekt leírása:
A cég fő tevékenysége a készre sütött, gyorsfagyasztott finompékáruk gyártása és forgalmazása.
Termékkörünket folyamatosan bővítjük, jelenleg közel 100 féle termék közül választhatnak a vevők.

A társaság speciális technológiával rendelkezik, melynek lényege, hogy a készre sütött termékek a kemencéből azonnal egy ún. sokkoló kamrában gyorsfagyasztásra kerülnek, így a termék molekuláris vízveszteséget nem szenved, öregedési és száradási folyamatok nem zajlanak le.Ezután a termék csomagolt állapotban -20 C-os mélyhűtő tárolóba kerül. Az eljárás több hónapos minőségi, szavatossági garanciát biztosít. A gyártás a társaságunk saját tulajdonú 1400 nm-es ingatlanán, szigorú minőségi, technológiai előírások szerint történik.Tevékenységünket a piaci igényeknek megfelelően tovább fejlesztjük, ezért szükséges, hogy gépparkunkat, technológiánkat is bővítsük az alábbi eszközökkel:
Anna Légkeveréses sütő
Elena sütőkemence
H-400 Fóliahegesztőgép
Sokkoló kamra
Technológiai vízhűtő
Elektromos hibrid raktári mérleg
Regál kocsi Elettro Real BE 4c 15,3 tip. elekt. Etázs kemencéhez
Sütő lemezek Elettro Real BE 4c 15,3 tip. elekt. Etázs kemencéhez
S60 t. tip. sütőlemez tisztító
Nissan PSH 160 emelőtargonca
sokkfagyasztó hűtőberendezés

A beszerzendő gépek ismert és széles körben használt, megbízható berendezések, melyekre a szállítók egy éves garanciát vállalnak, a gépek szervizelése megoldott.

Kedvezményezett neve: Első Magyar Pékpont-rendszer Kft. 


Közreműködő szervezet neve:
MAG Zrt. www.magzrt.hu
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség www.nfu.huAzonosító: DAOP 1.1.1/E-10-2010-0016
Projekt neve: Péküzem Bővítése Kétegyházán

A DAOP 1.1.1/E-10-2010-0016 sz. projekt az Európai Unió uniós támogatásával, a Dél-Alföldi Regionális fejlesztési Ügynökség közreműködésével valósult meg.

Projekt leírása: sajtokozlemeny_pekpont.pdf 

Kedvezményezett neve: Első Magyar Pékpont-rendszer Kft. 

Közreműködő szervezet neve:DARFÜ Dél-Alföldi regionális Fejlesztési Ügynökség
 
Azonosító: KEOP 5.3.0/A/09-2010-0055
Projekt neve: Hulladékhő hasznosítása

A KEOP 5.3.0/A/09-2010-0055 sz. projekt az Európai Unió uniós támogatásával, a Környezet és Energia Operatív Program keretében az Energia Központ Nonprofit Kft. közreműködésével valósult meg.

Leírás:
KEOP 5.3.0/A/09-2010-0055 Hulladékhő hasznosítása

A projekt tárgya a gyártástechnológia szerves részét képező un. sokkoló berendezések alkalmazása során keletkező hőmennyiség (hulladékhő) hasznosítása, mely korábban hasznosítás nélkül a szabadba távozott.

A hőhasznosításra kínálkozott egy megoldás, amely lehetővé tette, hogy az alkalmazott technológiai folyamatba történő beavatkozás nélkül a keletkező hőmennyiség az épület energiaigényét részben fedezze:

A hűtőgépek hűtőkörébe a léghűtéses kondenzátor elé sorba kapcsolással folyadékhűtéses kondenzátor került beiktatásra, amely a kompresszorból kilépő forró gázból akkor von el hőenergiát, ha a hőcserélő folyadék közegét keringető szivattyúval keringetjük.

Ennek eredményeképpen:
1.Az épület fűtését és a használati melegvíz ellátást cseppfolyós PB gáz üzemű gázkazán biztosítja. A technológiai hűtési energiaszükségletet az egyes hűtőkamrákhoz tartozó, az épület falán kívül elhelyezett hűtőaggregátor egység biztosítja villlamos áram felhasználásával. Az épület fűtési energia igényét, használati melegvíz ellátás energiaigényét, valamint a tervezett hulladékhő hasznosítás hőenergia nyereségét tartalmazó épületenergetikai számításban feltüntetett meglévő állapot és tervezett állapot összehasonlításával kapott eredmény szerint a tervezett beruházás révén a létesítmény primér energia felhasználása csökken.


Kedvezményezett neve: Első Magyar Pékpont-rendszer Kft. 
 Közreműködő szervezet neve:  Energia Központ Nonprofit Kft.
www.nfu.hu
 A TAMOP 2.1.5-07/1-2007-0191 sz. projekt az Európai Unió uniós támogatásával, Európai Szociális Alap finanszírozásával valósult meg.

A projekt neve:TAMOP 2.1.5-07/1-2007-0191 " Munkavédelmi és vezetési kultúra fejlesztése, számítástechnikai ismeretek bővítése, valamint az angol nyelv készségszintű elsajátítása a Pékpont Kft-nél"

Projekt leírás:

Tevékenységünk hatékonyságának növelése céljából megvalósítandó képzésekkel kettős célunk van. Egyrészt a fogyasztói és hatósági elvárások igen szigorú minőségügyi, környezetvédelmi és munkavédelmi szabályainak történő megfelelésünket kívánjuk biztosítani, másrészt eredményeink növelését a kereskedelemben dolgozók szakmai nyelvtudásának növelésével, míg a szervezet hatékonyságát, az új piacokhoz, forrásokhoz való hozzáférésünket vezetőink kompetenciáinak növelésével kívánjuk erősíteni.

Vállalatunk felismerte, hogy a gazdaság és a munkaerőpiac változása folyamatos alkalmazkodást kíván meg a munkavállalóktól és a vállalkozásoktól egyaránt. Csak akkor lehet versenyképes a magyar gazdaság, ha a - legfontosabb erőforrását jelentő - dolgozó embereket segíti abban, hogy képesek legyenek megfelelni a vállalatok és a folyamatos technológiai újítások támasztotta elvárásoknak, versenyképes és naprakész tudással rendelkezzenek.

A vállalatok versenyképessége szempontjából meghatározó, hogy munkavállalóiknak lehetőségük van-e a tudásuk és készségeik folyamatos fejlesztésére. Ezért fontos, hogy a munkáltatók a munkavállalók képzését megtérülő befektetésnek tekintsék, ahogy azt tesszük mi, az Első Magyar Pékpont-rendszer Kft. vezetői.

A lebonyolított oktatáson megszerzett ismeretekből közvetlen hasznunk származik, hiszen a kieső munkanapokat és a betegség, baleset járulékos költségeit csökkentjük. Közvetett hasznot a képzés a szakhatóságok ellenőrzései során a jogkövető magatartás bizonyításán, valamint dolgozóink általános jólétén keresztül hoz.

Mindezzel munkatársaink képzése nem csak vállalatunk hatékonyságát növeli, de az egyének korszerű európai színvonalú ismereteinek megszerzésével biztosítja egyéni eredményességüket karrierjük jelenlegi és későbbi állomásain.

Az alábbi képzéseken veszünk részt:
a munkavédelem szervezeti szintű megvalósítása: 43 fő
a vezetési kultúra fejlesztése: 8 fő
angol nyelv fejlesztését eredményező képzés: 10 fő
számítástechnikai képzés : 2 fő

Kedvezményezett neve és elérhetôsége: Első Magyar Pékpont Kft.
Közreműködô szervezet neve és elérhetősége: Európai Szociális Alap Kht.


Pályázat száma: GOP-1.3.1-11/C-2012-0425

Projekt címe: Innovatív beruházás az egészséges táplálkozást támogató prémium péktermékek gyártása érdekében

Projekt helyszín: Kétegyháza

Projekt leírása: Tudomány és Innovációs fejlesztés

Innovációs fejlesztés célja az egészséges táplálkozás témakörébe tartózó olyan prémium kenyértermékek gyártásának bevezetése, melyek különböző betegségek megfékezésében nyújtanak segítséget (anyagcsere betegségek, elhízás, székrekedés, szív és érrendszeri betegségek, cukorbetegség).

A cég az új termékek kidolgozásánál az alábbi tulajdonságok elérését célozta meg: Adalékmentesség, csak természetes anyagok felhasználása, magas biológiai érték, magas esszenciális fehérjetartalom, kiegyensúlyozott szénhidráttartalom, magas rost és ballasztanyag tartalom, alacsony glikémiás index (GI), magas nedvességtartalom, hosszú frissesség, gazdag Omega 3 zsírsav és E vitamin forrás biztosítása, a kenyér élvezeti értékének megtartása, illetve javítása.

Az új gyártási folyamatban a felhasznált alapanyagok, a technológia, és a felhasznált berendezések is egyaránt eltérnek a klasszikustól.

Az Első Magyar Pékpont-rendszer Kft a pályázat keretében az alábbi berendezések beszerzését és telepítését végezte:

- Speciális felépítésű Real Forni gőzcsöves etage kemence

- Egyedi légterű kovászoló-fermentáló berendezés

- Speciális nagyteljesítményű Frascold gyártmányú sokkoló fagyasztó készülék

Ezen prémium minőségű alacsonyabb szénhidráttartalmú, rostokkal dúsított egészséges termékcsalád cégünk fejlődésében, és a magyarországi piacon is egy új irányvonalat képvisel, mely jelentős innovációval bír.

A projekt egy ütemben 2012. 09. 04  – 2013. 05. 03 időszakban valósult meg.

Kedvezményezett neve: Első Magyar Pékpont-rendszer Kft.

Közreműködő szervezet neve: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, www.nfu.hu, MAG Zrt. – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ, www.magzrt.hu, www.ujszechenyiterv.gov.hu
Pályázat száma: KMOP-1.2.1-13/A-2013-0301

Projekt címe: Sütőipari elektromos kemencék beszerzése

Projekt helyszín: Szigetszentmiklós

Projekt leírása:

A cég a pályázat keretében 3 db speciális kialakítású Mondial Forni elektromos üzemű forgóállványos kemence beszerzését valósítja meg. A projekt segítségével a cég sütési kapacitása tovább bővül, mely lehetőséget biztosít a megnövekedett piaci igények megfelelő kiszolgálására, illetve a termelés hatékonyságának javítására.

A beszerzendő gépek ismert és széles körben használt, megbízható berendezések, melyekre a szállító egy éves garanciát vállal, a gépek szervizelése megoldott.

A projekt egy ütemben 2013. 11. 04  – 2014. 06. 30 időszakban valósul meg.

Kedvezményezett neve: Első Magyar Pékpont-rendszer Kft.

Közreműködő szervezet neve: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, www.nfu.hu, MAG Zrt. – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ, www.magzrt.hu, www.ujszechenyiterv.gov.hu