Pályázatok

 


Kedvezményezett neve: Elsõ Magyar Pékpont-rendszer Kft.
Projekt helyszín: Dunaföldvár
Támogatás összege: 356,70 M Ft
Támogatás mértéke: 50%
Projekt tartalma: készre sütött gyorsfagyasztott diabétesz termékek elõállítására alkalmas komplett sütõipari technológiai sor kerül beszerzésre, valamint annak biztonságos mûködéséhez az üzem elektromos hálózatának bõvítése
Projekt befejezésének dátuma: 2017. 03.31.
Projekt azonosítója: GINOP-1.2.1-15-2015-00260
 
 
Projekt leírás:
 
Az Elsõ Magyar Pékpont-rendszer Kft. 1997. óta sütõipari termékek (kenyér, friss pékáru, és ezen belül a készre sütött, gyorsfagyasztott finompékáruk és prémium kenyerek széles választékának) elõállításával és kereskedelmével foglalkozik, mely profilja azóta változatlan.
A beruházással egy különleges technológiát igénylõ, komplett sütõipari technológiai sor került beüzemelésre, amellyel az üzem alkalmassá válik készre sütött gyorsfagyasztott diabétesz kenyértermékek, finompékáruk, valamint pite termékek elõállítására. Ezen felül az ingatlanon villamossági-bõvítési munkálatok is a projekt részét képezték a komplett sütõipari technológiai sor biztonságos és hatékony kialakítása és mûködtetése céljából.
 
A projekt segítségével dietetikai szempontból speciális sütõipari termékek gyártását végezzük, mely a magyar cukorbeteg emberek számára biztosít optimális megoldást a mindennapokban, megfizethetõ áron.


Kedvezményezett neve: Elsõ Magyar Pékpont-rendszer Kft.
Projekt címe: Eszközbeszerzés sütõipari kapacitás növelésére
Támogatás összege: 6, 41 M Ft
Támogatás mértéke: 50%
Projekt tartalma: 1 db Mondial 42 CO típusú, gázüzemû, négyszintes, két vetõhelyes 10,2 m2 sütõfelületû vezérléssel, páraelszívóval felszerelt etázskemence beszerzése.
Projekt tervezett befejezése: 2016.01.15
Projekt azonosítója: GINOP-1.2.2-15-2015-00737


"A KMOP 1.2.1-09/A-2009-0402 sz. projekt az Európai Unió uniós társfinanszírozásával, a MAG - Magyar Gazdaságfejlesztési központ Zrt. közremûködésével valósult meg."

Magyarország megújul

Azonosító: KMOP 1.2.1-09/A-2009-0402
Projekt neve: Sütõipari technológiai fejlesztés

Projekt leírása:
A cég fõ tevékenysége a készre sütött, gyorsfagyasztott finompékáruk gyártása és forgalmazása.
Termékkörünket folyamatosan bõvítjük, jelenleg közel 100 féle termék közül választhatnak a vevõk.

A társaság speciális technológiával rendelkezik, melynek lényege, hogy a készre sütött termékek a kemencébõl azonnal egy ún. sokkoló kamrában gyorsfagyasztásra kerülnek, így a termék molekuláris vízveszteséget nem szenved, öregedési és száradási folyamatok nem zajlanak le.Ezután a termék csomagolt állapotban -20 C-os mélyhûtõ tárolóba kerül. Az eljárás több hónapos minõségi, szavatossági garanciát biztosít. A gyártás a társaságunk saját tulajdonú 1400 nm-es ingatlanán, szigorú minõségi, technológiai elõírások szerint történik.Tevékenységünket a piaci igényeknek megfelelõen tovább fejlesztjük, ezért szükséges, hogy gépparkunkat, technológiánkat is bõvítsük az alábbi eszközökkel:
Anna Légkeveréses sütõ
Elena sütõkemence
H-400 Fóliahegesztõgép
Sokkoló kamra
Technológiai vízhûtõ
Elektromos hibrid raktári mérleg
Regál kocsi Elettro Real BE 4c 15,3 tip. elekt. Etázs kemencéhez
Sütõ lemezek Elettro Real BE 4c 15,3 tip. elekt. Etázs kemencéhez
S60 t. tip. sütõlemez tisztító
Nissan PSH 160 emelõtargonca
sokkfagyasztó hûtõberendezés

A beszerzendõ gépek ismert és széles körben használt, megbízható berendezések, melyekre a szállítók egy éves garanciát vállalnak, a gépek szervizelése megoldott.

Kedvezményezett neve: Elsõ Magyar Pékpont-rendszer Kft. 


Közremûködõ szervezet neve:
MAG Zrt. www.magzrt.hu
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség www.nfu.huAzonosító: DAOP 1.1.1/E-10-2010-0016
Projekt neve: Péküzem Bõvítése Kétegyházán

A DAOP 1.1.1/E-10-2010-0016 sz. projekt az Európai Unió uniós támogatásával, a Dél-Alföldi Regionális fejlesztési Ügynökség közremûködésével valósult meg.

Projekt leírása: sajtokozlemeny_pekpont.pdf 

Kedvezményezett neve: Elsõ Magyar Pékpont-rendszer Kft. 

Közremûködõ szervezet neve:DARFÜ Dél-Alföldi regionális Fejlesztési Ügynökség
 
Azonosító: KEOP 5.3.0/A/09-2010-0055
Projekt neve: Hulladékhõ hasznosítása

A KEOP 5.3.0/A/09-2010-0055 sz. projekt az Európai Unió uniós támogatásával, a Környezet és Energia Operatív Program keretében az Energia Központ Nonprofit Kft. közremûködésével valósult meg.

Leírás:
KEOP 5.3.0/A/09-2010-0055 Hulladékhõ hasznosítása

A projekt tárgya a gyártástechnológia szerves részét képezõ un. sokkoló berendezések alkalmazása során keletkezõ hõmennyiség (hulladékhõ) hasznosítása, mely korábban hasznosítás nélkül a szabadba távozott.

A hõhasznosításra kínálkozott egy megoldás, amely lehetõvé tette, hogy az alkalmazott technológiai folyamatba történõ beavatkozás nélkül a keletkezõ hõmennyiség az épület energiaigényét részben fedezze:

A hûtõgépek hûtõkörébe a léghûtéses kondenzátor elé sorba kapcsolással folyadékhûtéses kondenzátor került beiktatásra, amely a kompresszorból kilépõ forró gázból akkor von el hõenergiát, ha a hõcserélõ folyadék közegét keringetõ szivattyúval keringetjük.

Ennek eredményeképpen:
1.Az épület fûtését és a használati melegvíz ellátást cseppfolyós PB gáz üzemû gázkazán biztosítja. A technológiai hûtési energiaszükségletet az egyes hûtõkamrákhoz tartozó, az épület falán kívül elhelyezett hûtõaggregátor egység biztosítja villlamos áram felhasználásával. Az épület fûtési energia igényét, használati melegvíz ellátás energiaigényét, valamint a tervezett hulladékhõ hasznosítás hõenergia nyereségét tartalmazó épületenergetikai számításban feltüntetett meglévõ állapot és tervezett állapot összehasonlításával kapott eredmény szerint a tervezett beruházás révén a létesítmény primér energia felhasználása csökken.


Kedvezményezett neve: Elsõ Magyar Pékpont-rendszer Kft. 
 Közremûködõ szervezet neve:  Energia Központ Nonprofit Kft.
www.nfu.hu
 A TAMOP 2.1.5-07/1-2007-0191 sz. projekt az Európai Unió uniós támogatásával, Európai Szociális Alap finanszírozásával valósult meg.

A projekt neve:TAMOP 2.1.5-07/1-2007-0191 " Munkavédelmi és vezetési kultúra fejlesztése, számítástechnikai ismeretek bõvítése, valamint az angol nyelv készségszintû elsajátítása a Pékpont Kft-nél"

Projekt leírás:

Tevékenységünk hatékonyságának növelése céljából megvalósítandó képzésekkel kettõs célunk van. Egyrészt a fogyasztói és hatósági elvárások igen szigorú minõségügyi, környezetvédelmi és munkavédelmi szabályainak történõ megfelelésünket kívánjuk biztosítani, másrészt eredményeink növelését a kereskedelemben dolgozók szakmai nyelvtudásának növelésével, míg a szervezet hatékonyságát, az új piacokhoz, forrásokhoz való hozzáférésünket vezetõink kompetenciáinak növelésével kívánjuk erõsíteni.

Vállalatunk felismerte, hogy a gazdaság és a munkaerõpiac változása folyamatos alkalmazkodást kíván meg a munkavállalóktól és a vállalkozásoktól egyaránt. Csak akkor lehet versenyképes a magyar gazdaság, ha a - legfontosabb erõforrását jelentõ - dolgozó embereket segíti abban, hogy képesek legyenek megfelelni a vállalatok és a folyamatos technológiai újítások támasztotta elvárásoknak, versenyképes és naprakész tudással rendelkezzenek.

A vállalatok versenyképessége szempontjából meghatározó, hogy munkavállalóiknak lehetõségük van-e a tudásuk és készségeik folyamatos fejlesztésére. Ezért fontos, hogy a munkáltatók a munkavállalók képzését megtérülõ befektetésnek tekintsék, ahogy azt tesszük mi, az Elsõ Magyar Pékpont-rendszer Kft. vezetõi.

A lebonyolított oktatáson megszerzett ismeretekbõl közvetlen hasznunk származik, hiszen a kiesõ munkanapokat és a betegség, baleset járulékos költségeit csökkentjük. Közvetett hasznot a képzés a szakhatóságok ellenõrzései során a jogkövetõ magatartás bizonyításán, valamint dolgozóink általános jólétén keresztül hoz.

Mindezzel munkatársaink képzése nem csak vállalatunk hatékonyságát növeli, de az egyének korszerû európai színvonalú ismereteinek megszerzésével biztosítja egyéni eredményességüket karrierjük jelenlegi és késõbbi állomásain.

Az alábbi képzéseken veszünk részt:
a munkavédelem szervezeti szintû megvalósítása: 43 fõ
a vezetési kultúra fejlesztése: 8 fõ
angol nyelv fejlesztését eredményezõ képzés: 10 fõ
számítástechnikai képzés : 2 fõ

Kedvezményezett neve és elérhetôsége: Elsõ Magyar Pékpont Kft.
Közremûködô szervezet neve és elérhetõsége: Európai Szociális Alap Kht.


Pályázat száma: GOP-1.3.1-11/C-2012-0425

Projekt címe: Innovatív beruházás az egészséges táplálkozást támogató prémium péktermékek gyártása érdekében

Projekt helyszín: Kétegyháza

Projekt leírása: Tudomány és Innovációs fejlesztés

Innovációs fejlesztés célja az egészséges táplálkozás témakörébe tartózó olyan prémium kenyértermékek gyártásának bevezetése, melyek különbözõ betegségek megfékezésében nyújtanak segítséget (anyagcsere betegségek, elhízás, székrekedés, szív és érrendszeri betegségek, cukorbetegség).

A cég az új termékek kidolgozásánál az alábbi tulajdonságok elérését célozta meg: Adalékmentesség, csak természetes anyagok felhasználása, magas biológiai érték, magas esszenciális fehérjetartalom, kiegyensúlyozott szénhidráttartalom, magas rost és ballasztanyag tartalom, alacsony glikémiás index (GI), magas nedvességtartalom, hosszú frissesség, gazdag Omega 3 zsírsav és E vitamin forrás biztosítása, a kenyér élvezeti értékének megtartása, illetve javítása.

Az új gyártási folyamatban a felhasznált alapanyagok, a technológia, és a felhasznált berendezések is egyaránt eltérnek a klasszikustól.

Az Elsõ Magyar Pékpont-rendszer Kft a pályázat keretében az alábbi berendezések beszerzését és telepítését végezte:

- Speciális felépítésû Real Forni gõzcsöves etage kemence

- Egyedi légterû kovászoló-fermentáló berendezés

- Speciális nagyteljesítményû Frascold gyártmányú sokkoló fagyasztó készülék

Ezen prémium minõségû alacsonyabb szénhidráttartalmú, rostokkal dúsított egészséges termékcsalád cégünk fejlõdésében, és a magyarországi piacon is egy új irányvonalat képvisel, mely jelentõs innovációval bír.

A projekt egy ütemben 2012. 09. 04  – 2013. 05. 03 idõszakban valósult meg.

Kedvezményezett neve: Elsõ Magyar Pékpont-rendszer Kft.

Közremûködõ szervezet neve: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, www.nfu.hu, MAG Zrt. – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ, www.magzrt.hu, www.ujszechenyiterv.gov.hu
Pályázat száma: KMOP-1.2.1-13/A-2013-0301

Projekt címe: Sütõipari elektromos kemencék beszerzése

Projekt helyszín: Szigetszentmiklós

Projekt leírása:

A cég a pályázat keretében 3 db speciális kialakítású Mondial Forni elektromos üzemû forgóállványos kemence beszerzését valósítja meg. A projekt segítségével a cég sütési kapacitása tovább bõvül, mely lehetõséget biztosít a megnövekedett piaci igények megfelelõ kiszolgálására, illetve a termelés hatékonyságának javítására.

A beszerzendõ gépek ismert és széles körben használt, megbízható berendezések, melyekre a szállító egy éves garanciát vállal, a gépek szervizelése megoldott.

A projekt egy ütemben 2013. 11. 04  – 2014. 06. 30 idõszakban valósul meg.

Kedvezményezett neve: Elsõ Magyar Pékpont-rendszer Kft.

Közremûködõ szervezet neve: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, www.nfu.hu, MAG Zrt. – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ, www.magzrt.hu, www.ujszechenyiterv.gov.hu