Cégtörténet

Első Magyar Pékpont-rendszer Kft. 15 éve….


Cégünk különleges eljárással készült finompékáruk és kenyérféleségek  széles választékát gyártja és forgalmazza immár 15 éve. 

1997 májusában kezdtük működésünket egy bérelt, mindössze 240 négyzetméter alapterületű, eredetileg üzemi konyhaként funkcionáló épületben. A szűkösség miatt rengeteg kompromisszumot kellett kötnünk az évek során - például egy automata gépsor hosszú ideig becsomagolva várta üzembe helyezését, mert egyszerűen nem fért be a gyártóterületre.

Az egyedi gyártási eljárásunknak és Vevőinknek nyújtott szolgáltatásainknak köszönhetően hamarosan Hegyeshalomtól Fehérgyarmatig az ország egész területén megjelentek termékeink.

A növekvő kereslet kiszolgágása szükségessé tett egy jelentős lépést, amely egyben mérföldkövet jelentett fejlődésünk szempontjából. 2004 januárjában egy új helyszínre - Szigetszentmiklósra - költöztünk. Zöldmezős beruházás keretében építettünk egy közel 2000 négyzetméteres üzemet, ahol korszerű technológiával szigorú élelmiszerbiztonsági, minőségbiztosítási (HACCP, BRC) és gyártási előírások szerint több mint 100 munkatárssal dolgozunk. Lojalitásuk, szakmai elkötelezettségük nagyban hozzájárul eredményes működésünkhöz!

Árbevételünk a cég megalakulása óta folyamatos emelkedést mutat, jelezvén a termékek iránti töretlen bizalmat.
Speciális technológiánk (készre sütött, gyorsfagyasztott eljárás) nem kevés energiát és pénzt takarít meg Partnereink számára, hiszen a fagyasztó tárolóból kikerült termékek az eladótérben elhelyezett látványkemencében 2-10 perc alatt kimelegítésre kerülnek. Illatukkal, a sütés látványával erős vásárlást ösztönző hatást érnek el. 
 
A "készre sütött-gyorsfagyasztásos" technológiának köszönhetően a termékek nem veszítenek minőségükből, frissességüket több óra elteltével is megőrzik, a súlyveszteség a másfajta technológiával készítettekhez viszonyítva minimális. Külön hangsúlyt érdemel, hogy nincs szükség kelesztésre. Az eladhatóvá tételre - felmelegítésre - így mindössze maximum 10 percnyi időt kell fordítani és hiánymentesen, rugalmasan, az adott forgalom erősségéhez igazodva lehet kielégíteni a vásárlói igényeket. Ez a rugalmasság segít abban is, hogy záráskor ne maradjon meg jelentős mennyiségű eladatlan áru a pultban, de még az utolsó negyedórában is lehessen választékot kínálni.
 
Az előállított termékek a hazai piacon kívül Romániában és Szlovákiában kerülnek forgalomba. Az értékesítés Magyarországon saját üzletekben, franchise egységekben, valamint élelmiszerkereskedelemmel foglalkozó hálózatokban (SPAR, CBA, COOP, REÁL, AUCHAN), egyéni partnereknél és a Horeca különböző szegmenseiben történik.
 
 
 

Pain Paillasse 
PAILLASSE - egy utolérhetetlen ízű, kézzel készült igazi unikum!

A PAILLASSE "több mint kenyér", melyet Európa 14 országában 1200-nál is több kisebb-nagyobb pékség gyárt Aimé Pouly - egy svájci pékmester - egyedi receptúrája, eljárása, filozófiája alapján.
Ő - aki sajnos már eltávozott közülünk - az egészséges, természetes alapanyagú, hagyományos készítésű finomságok készítésének tulajdonított kiemelt fontosságot.
Ezt az elkötelezettséget valljuk mi is magunkénak, ezért teszünk meg mindent, hogy ez a kiemelkedő tulajdonságú kenyér megőrizhesse méló helyét a magyarországi kínálatban.

A PAILLASSE-t sokan próbálják meg - "jó szokás" szerint - utánozni, lemásolni! Ezért az eredeti PILLASSE-t partnereinknél külön jelöljük, hogy a vásárlók tudják, hogy az "igazit" vehetik!

2009-től készítjük és forgalmazzuk kizárólagos jogosultsággal Magyarországon és Közép-Európában. Itthon a SPAR, Auchan, Tesco, CBA boltokban és kisebb egyéni partnereink üzleteiben találkozhatnak Vevőink ezzel a 8 féle ízben készülő különlegességgel.


A PAILLASSE-t jelenleg fehér, barna, rusztikus, olívás, mexikói,  hagymás, tönkölyös, teljes kiőrlésű ízekben és 4 féle méretben kínáljuk (30g, 100gr, 150gr, 300gr).  A PAILLASSE  különleges aromáját csak természetes anyagok adják, ízfokozót és egyéb mesterséges adalékot nem tartalmaz.  

A termék Nyugat-Európában és egyre inkább Közép-Kelet Európában is nagyon kedvelt lett az egészségtudatos életmódot választók körében. A megnövekedett igények miatt a PAILLASSE  termékcsaládhoz kapcsolódó gyártáskapacitás növelése indokolttá vált és
Uniós támogatással valósult meg új kétegyházi telephelyünk modernizálása, melynek keretében munkahelyteremtésre és szakmai képzésre is sor került. Cégünk filozófiája, hogy természetes anyagokból készült prémium minőségű sütőipari termékeket kínáljunk az egészséges finomságokat kedvelők számára.
 
A két üzem kapacitása a megnövekedett magyarországi, illetve az export igényeket elégíti ki együttesen.
 
Munkánk akkor lehet továbbra is sikeres, ha a következő szempontok vezérlik: 
 
- VEVŐCENTRIKUS SZEMLÉLET,
- TERMÉKMINŐSÉG, 
- INNOVÁCIÓ,
- RUGALMASSÁG
 
Ennek a négy alappillérnek a szigorú betartása és számonkérése Önmagunktól garantálja a jövőbeni fejlődésünket.


További információ: www.paillasse.hu